De Voedselwacht

Win...

De Voedselwacht deelt prijzen uit. De leukste, origineelste of best uitgewerkte activiteiten worden beloond met een prijs . En de eerste gelukkige winnaars zijn bekend! 

Niet gewonnen? Geen nood: in de prijzenkast liggen nog enkele prijzen te wachten op originele activiteiten. Fingers crossed en...inschrijven maar.

PRIJZEN

Spel van

de voedselwachter

Topchef

in de klas

Voedselwacht

Drinkbussen

Voedselwacht

Brooddozen

Voedselwachterspel

Een reuzevoedselwachter test de kennis van de leerlingen: verbinden ze de vragen met het correcte antwoord, dan gaat een lampje branden. Leuk voor op de speelplaats en in de klas! Het spel werd speciaal voor de Voedselwacht ontwikkeld door Karen De Cavele

En de winnaar is...

VBS De Knipoog uit Rummen! Tijdens de Week van de Voedselwacht staat de hele school er in rep en roer: de kleintjes gaan op bezoek bij de boer, er wordt gekookt met restjes van een groentewinkel uit de buurt, de grijze muur wordt opgefleurd met een mostekening en water drinken ze er alleen maar van de kraan.

Een topchef in de klas

Seppe Nobels is een kei in ‘urban farming’: op het dak van zijn restaurant (Graanmarkt 13 in Antwerpen) vind je een kruidentuin en bijenkorven. Seppe houdt van originele hapjes met groenten en laat jouw leerlingen graag mee experimenteren en proeven natuurlijk! 

En de winnaars zijn...

De moestuinkenners van het vijfde leerjaar van VBS De Zandloper in Nijlen! 

Tussendoortjesbox

Gezond snoepen doen jullie vanaf nu dankzij de tussendoortjesbox van de Voedselwacht: ideaal om stukjes groenten (bijvoorbeeld kerstomaatjes, worteltjes, komkommer) of fruit mee te nemen.

En de winnaars zijn...

De kleutertjes van de Vrije Kleuterschool in Vorselaar! Zij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor hun grote bijen- en insectenhotel. Tijdens de Week van de Voedselwacht starten de eerste bouwwerken en...worden zij verrast met een bezoekje van een echte imker (Rik Janssens van Amielo) en krijgen zij allemaal een Voedselwachterbewaardoosje.

PS: In het hoofdkwartier van de Voedselwacht ligt nog een stapel tussendoortjesboxen te wachten op originele activiteiten.

Voedselwachterdrinkbussen

Weg met die plastieken flesjes: jouw leerlingen drinken hun kraantjeswater uit een hippe Voedselwachterdrinkbus.

En de winnaar is...

Basisschool Desiré van Monkhoven! De kinderen van het derde leerjaar zetten kraantjeswater in de kijker tijdens hun schoolfeest.

PS: In het hoofdkwartier van De Voedselwacht liggen nog meer drinkbussen te wachten op originele activiteiten!